SUSRETI

Željka Cvijanović - Čen Bo: Što skorije formirati nove vlasti u BiH

Značajan potencijal za razvijanje odnosa RS i Kine

Arhiv

Fena

17.10.2018

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Čen Bo izrazile su očekivanja da će vlasti na svim nivoima u BiH biti uskoro formirane.

Tokom susreta danas u Banjoj Luci Cvijanović je istakla da entitetska vlada posvećeno radi na proširenju i unapređenju saradnje RS i Narodne Republike Kine te da su rezultati dobre saradnje vidljivi u različitim oblastima, od ekonomije do obrazovanja i kulture.

Kako je saopćeno iz Vlade RS, uvjerene su da će se partnerstvo i saradnja nastaviti i u narednom periodu, prije svega u oblasti privrede, energetike, te u realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata.

Također, naglašeno je da postoji značajan potencijal da se prijateljski odnos RS i NR Kine dodatno unaprijedi i kroz saradnju u oblasti turizma, čemu doprinosi i uvođenje bezviznog režima između dviju država.

Ambasadorica Bo čestitala je Cvijanović na rezultatima na proteklim općim izborima te joj poželjela uspjeh na odgovornom položaju na čelu RS.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.