BANJA LUKA

Bez priče o smjeni Govedarice, SDS traži ponovno brojanje glasova

Mogu izraziti zadovoljstvo jer smo pokazali odgovornost i utvrdili jedinstvene stavove, kazao je predsjenik ove stranke

FENA

Avaz.ba

17.10.2018

Vukota Govedarica ipak neće biti smijenjen s mjesta predsjednika SDS-a, zaključeno je to na današnjoj sjednici Predsjedništva te stranke.

Medijima se na pres-konferenciji obratio predsjednik ove stranke Vukota Govedarica, koji je izrazio zadovoljstvo današnjim zasjedanjem.

- Mogu izraziti zadovoljstvo jer smo pokazali odgovornost i utvrdili jedinstvene stavove i to me raduje, jer bez obzira koliko smo u protekloj sedmici imali najava o podijeljenosti u stranci, mogu konstatirati da smo utvrdili jedinstvene stavove, što je odraz, prije svega, odgovornosti svih članova predsjedništva SDS-a - istakao je Govedarica.

Naglasio je da je na sjednici zaključeno da se daje podrška svim aktivnostima koje je ova stranka vodila, a u cilju utvrđivanja prave istine o tome šta se desilo na izborima.

- Nastavljamo sa svim aktivnostima u dokazivanju konačne istine. Sačekat ćemo preliminarne rezultate i uložiti sve opravdane i žalbe i prigovore i tražit ćemo prebrojavanje glasova i utvrđivanje vjerodostojnosti originalnih glasačkih listića jer imamo dokaze da dobar dio nije originalnog sadržaja, već da se radi o falsifikatima - rekao je Govedarica.

Na kraju je rekao da na današnjoj sjednici nije bilo govora o njegovoj smjeni te da će i dalje ostati na čelu ove stranke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.