INTERVJU

Radončić za N1: Nisu pokradene stranke, nego legitimna volja građana BiH

Sedmog oktobra nisu se desili izbori, nego mafijaška pljačka, pa nisam razočaran onim što CIK plasira kao izborne rezultate, poručio Radončić

N1

17.10.2018

Potpuno sam zdrav. Umobolnici plasiraju informacije o mom, navodno, narušenom zdravlju preko mafijaških portala, izjavio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić gostujući u emisiji „Dan uživo“ televizije N1.

U kratkom, ali sadržajnom i dinamičnom intervjuu, Radončić je podsjetio da se 7. oktobra nisu desili izbori, nego mafijaška pljačka te da, s tim u vezi, nikako ne može biti razočaran onim što CIK plasira kao izborne rezultate.

On je govorio o novom dizajnu izborne krađe SDA te kako rezultat SBB-a, nakon takve krađe, treba gledati kao matematički poraz, ali moralnu pobjedu, što je i dodatno elaborirao. Napomenuo je da nisu pokradeni SBB i ostale stranke, nego legitimna volja građana ove države.

Radončić je pričao i o sve brojnijim zahtjevima za ponovno brojanje glasova, najavljenim krivičnim prijavama protiv odgovornih za situaciju u kojoj se BiH našla, kako tumači ulogu kadrova SBB-a u periodu koji je iza nas, odnosno, gdje vidi stranku na čijem je čelu u naredne četiri godine.

- Sebe vidim kao lidera opozicije koji će podržati blok stranaka kontra SDA - kazao je, između ostalog, Radončić, još jednom pojašnjavajući otkud se SBB prije skoro tri godine našao u koaliciji sa SDA, dok mu je paralelno Bakir Izetbegović montirao optužnicu.

U vezi sa stvarnom ulogom SBB-a u toj koaliciji, Radončić je kazao da građani na izborima svakako nisu kažnjavali SBB. Štaviše.

- Građani su nas prepoznali, ali nas nisu prepoznali brojači - kazao je lider SBB-a.

Govorio je o situaciji koja se već može prepoznati u budućem sazivu Predsjedništva BiH, o izboru Željka Komšića u tu instituciju, o odnosima s Draganom Čovićem, o mogućnosti brzih promjena Izbornog zakona BiH te o potrebi relaksiranja političkih prilika unutar BiH i između BiH i njenih susjeda.

Vrlo kritički se osvrnuo na ulogu visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko), ali i ostalih predstavnika međunarodne zajednice u BiH, za koje je kazao da se prave budale.

Kompletan intervju s Fahrudinom Radončićem u emisiji "Dan uživo" televizije N1 pogledajte u videoprilogu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.