NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Domino kreće iz Krajine

Avaz.ba

19.10.2018

''Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje mogući model formiranja nove vlasti nakon izbora, s glavnim naslovom „Krajiški domino-efekt“.

Naši novinari osvrnuli su se na Skupštinu Unsko-sanskog kantona, koja je smijenila Kantonalnu vladu predvođenu SDA-ovim premijerom i većinom njihovih ministara, donosimo u kojima bi još kantonima nova vlast mogla biti napravljena bez SDA, kao i grafiku s rasporedom mandata političkih stranaka u svim kantonima.

U razgovoru za naš list pročitajte i stav predsjednika stranke Narod i pravda, kao i Konakovićevu izjavu koji kaže da se SDA zapita žasto s njima niko neće da sarađuje.

Saznajte o kojoj temi u današnjim novinama govori Bakir Hadžiomerović u svojoj „Minuti“.

U današnjem broju pročitajte nove detalje iz procesa koji se vodi protiv Gorana Salihovića, a koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja dok je bio na čelu Tužilaštva BiH. Otkrivamo zašto je optužnica protiv Salihovića na popravci.

Ličnost dana je dr. Ćatović, koji je zajedno, s vrhunskim ortopedom i hirurgom dr. Gavrankapetanovićem, izveo operaciju kuka. Donosimo i dijelove sinoćnjeg gostovanja uglednog novinara i publiciste Nedžada Latića u emisiji „Dobar, loš, zao“ koji je kazao: „Da je Radončić pobijedio, mislim da bi ga ubili.“

Bavili smo se aferom zapošljavanja u Centralnoj banci BiH, zapošljavanje istražuje i SIPA. Jedna o zanimljivih tema je priča koju donosimo iz bh. porodilišta, pročitajte kroz kakve su horore prolazile porodilje.

Za „Avaz“ ministar Džindić ističe da će dati podršku dokapitalizaciji „Aluminija“. Pročitajte i kakvi će se zakoni danas naći pred Federalnom vladom, a jedna od tema je legalizacija gej zajednica.

Donosimo detaljnu vremensku prognozu u kojoj meteorolozi otkrivaju i kad će zabijeljeti prvi snijeg u BiH. Otkrivamo šta je kantonalna inspekcija kao urgenciju naredila Medicinskom fakultetu kada je riječ o slučaju dr. Gavrankapetanovića.

Bili smo i na licu mjesta tragičnog događaja u Banjoj Luci, krvava tuča bila je kobna za Milovanovića, kojem su smrtonosne povrede nanesene šrafcigerom.

Pročitajte i detalje suđenja ženi koja je pokušala ubiti svoju bebu. Na stranama „Crne hronike“ donosimo priču o pomagaču Sejfovića koji je zapao u nove nevolje.

Novinari rubrike „Mozaik“ objavljuju zahtjeve gej populacije koji su upućeni Federalnoj vladi.

Rubrika „Sport“ objavljuje razgovor s Misimovićem, nekadašnjim zmajem bh. reprezentacije koji otkriva ime svog nasljednika u dresu BiH.

Današnji prilog u „Dnevnom avazu“ je „TV Extra“ i donosimo zanimljive razgovore s Draganom Katić, Sašom Zalapugin, kao i brojnim drugim poznatim ličnostima iz javnog života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.