SKANDALOZNO

Predsjednik Općinske izborne komisije Novi Grad Elvir Resić otvoreno umiješan u izbornu krađu!

Na najvećem videoservisu na svijetu YouTubeu objavljen je snimak razgovora Resića s još jednim kolegom u kojem do u detalje objašnjava šta i kako su on i SDA radili za izbore

Piše: E. T.

19.10.2018

Elvir Resić, bivši direktor Televizije Sarajevo i predsjednik Općinske izborne komisije u sarajevskoj Općini Novi Grad, učestvovao je u izbornoj krađi 7. oktobra. 

Naime, na najvećem videoservisu na svijetu YouTubeu objavljen je snimak razgovora Resića s još jednim kolegom iz SDA. 

Na snimku se do u detalje objašnjava šta su i kako Resić i SDA "radili" kako bi ta stranka (p)ostala pobjednička. Jasno se može čuti kako Resić objašnjava procedure i kako daje direktne upute za ono što je kao predsjednik Općinske izborne komisije dobivao iz Općinskog odbora SDA Novi Grad, odnosno kako su mu svoje želje Semir Efendić i Huso Ćesir dostavljali preko stranačkog sekretara. Sekretar mu je dostavljao imena koja su Efendić i Ćesir poželjeli u biračkim odborima, njih čak između 500 i 600.  

U nastavku poslušajte dva audiozapisa o organizaciji najveće izborne pljačke.

Oglasio se i Resić

Osam sati poslije objave snimaka, na društvenoj mreži Facebook oglasio se i Elvir Resić. On tvrdi da je razgovor koji je objavljen, njegova komunikacija sa Mirzom Selimbegovićem, bivšim stranačkim kolegom, danas sekretarom stranke Narod i pravda. 

Dodaje da snimak nije autentičan odnosno da ga je Selimbegović montirao zbog čega je Resić najavio podnošenje tužbe protiv njega. 



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.