BANJA LUKA

Govedarica: Neke grupe u SDS-u rade na tome da nas isporuče Dodiku

Jedinstvo naše stranke potvrđeno je na sjednici Predsjedništva, rekao je on

Arhiv

Vijesti.ba

20.10.2018

Nakon što je jedinstvo SDS-a potvrđeno na sjednici Predsjedništva SDS-a, pojavili su se glasovi koji to jedinstvo devastiraju, rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica gostujući u Dnevniku 2 BN TV.

- Nažalost, nekome ne odgovara jedinstven stav, pa je neposredno nakon konferencije za novinare došlo do određenih poremećaja u jedinstvu koje smo postigli. Počinjem da sumnjam da u SDS-u postoje ljudi koji su u saradnji s režimom radili protiv volje birača i da su se bavili izbornim prevarama.

To su grupacije koje će vrlo brzo biti poznate javnosti. Ne mogu da vjerujem da SDS ima oko 120 hiljada glasova, što je premalo, a da ja kao kandidat dobijem više od 280 hiljada glasova - rekao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, daljnji koraci rukovodstva SDS-a bit će utvrđeni nakon sjednice Glavnog odbora.

- Mi ćemo razmatrati naše izborne rezultate na sjednici Glavnog odbora. Razgovarao sam s predsjednikom Glavnog odbora Milanom Miličevićem i zatražio od njega da zakaže tu sjednicu za sljedeći vikend. Tada ćemo razgovarati o izbornim rezultatima i svim aktivnostima grupa unutar SDS-a koje rade protiv SDS-a.

Oni to rade s jasnim ciljem da SDS na tacni isporuče vladajućoj partiji te da se time uništi opozicija. Time bi dobili utaban put bez ikakvog otpora. Za jedno društvo je najgore kada na izborima pobijedi politika koja kontinuirano donosi loše odluke, a jedino gore od toga je da vlast devlastira opoziciju. To je autokratija koja Republici Srpskoj ne treba - istakao je predsjednik SDS-a.

Govedarica i dalje tvrdi da su izbori u BiH nelegalni.

- Prije 6-7 mjeseci, kada smo trebali da mijenjamo Izborni zakon, nije došlo do promjene u segmentu uvođenja skenera. S tim skenerima volja birača bi drugačije izgledala. Sada je jasno zašto su određene političke partije učinile sve da ne dođe do uvođenja skenera.

Veliki je broj nevažećih listića i želimo da utvrdimo njihovu strukturu da znamo na koji su način oni nevažeći, a želimo i da utvrdimo postoje li listići koji nisu originalni i to je lako utvrditi. Mi ćemo na tome da insistiramo.

Tražimo da se broje svi glasovi i za to je potrebno mnogo vremena, ali mislim da nam je najbitnija volja birača. Duboko sam uvjeren da sam pokraden, ali u principu, nisam pokraden ja, brutalno je pokradena izborna volja birača - rekao je Govedarica tokom gostovanja na Dnevniku 2 BN TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.