REAKCIJE

Lijanović: Presuda je nepravomoćna i politička, borit ću se za istinu do kraja

Put do pravde i istine je dug i težak ali vjerujem da će biti dostižan, poručio je bivši federalni ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Avaz.ba

22.10.2018

Nakon što ga je Sud BiH prvostepenom presudom osudio na 12 godina zatvora, predsjednik Narodne stranke "Radom za boljitak" Jerko Ivanković Lijanović komentirao je presudu u svom slučaju, koju je nazvao političkom, te da se ovdje radi o političkom pritisku kako bi on odustao od svog angažmana.

- Veoma mi je žao da je i Vijeće Suda BiH podleglo političkim utjecajima i pokušalo donijeti osudu za nešto što nisam počinio. Očito se radi o daljnjem političkom pritisku kako bih odustao od političkog angažmana.

Put do pravde i istine dug je i težak, ali vjerujem da će biti dostižan i da će ovakve presude, temeljene na političkom utjecaju, biti poništene na višim sudskim nivoima.

Ja odustati neću, borit ću se za istinu do kraja jer ono što čovjeka nekada više boli i od neimaštine je nepravda.

Godine 2014., samo dva dana prije početka predizborne kampanje, priveli su me i uklonili iz političkog procesa kao predsjednika Izbornog štaba Narodne stranke Radom za boljitak, a na slobodu su me pustili samo dva dana nakon završenih izbora i prebrojavanja glasova, čime je očito da se sve vrijeme do danas radi o politički montiranom procesu - izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, lider Narodne stranke Radom za boljitak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.