NE ODUSTAJU

Protesti zbog migrantske krize: U Bihaću se ipak okupilo oko 50 građana

Samo se borimo za sigurnost naše djece, ali ujedno želimo da se migrantima osiguraju normalni uvjeti za život - kazali su okupljeni

Piše: A.Sadiković

24.10.2018

Iako su prethodno najavljeni protesti u Bihaću otkazani, jer organizatori nisu osigurali odobrenje za održavanje skupa na javnom mjestu, ipak se pedesetak građana samoinicijativno okupilo na Gradskom trgu.  

- Ponavljamo, nismo protiv migranata, jučer i danas smo ponovo pokazali da nam je tih ljudi žao i pružili smo im podršku. Samo se borimo za sigurnost naše djece, ali ujedno želimo da se migrantima osiguraju normalni uvjeti za život - kazali su.


Podsjećamo, danas je i komesar policije USK Mujo Koričić kazao da će policija zabraniti ulazak migranata na ovo područje, jer bi "povećanje broja migranata, posebno u Bihaću, znatno utjecalo na sigurnosnu situaciju", zaključak je ovo nakon sastanka s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem.


Okupljeni građani istakli su da je prvi cilj vidjeti da li će se zaista ispuniti obećanja koja se tiču zabrane ulazaka migranata u USK, ali i da će i dalje tražiti njihovo izmještanje van grada.

- Želimo istrajati u ovome što smo počeli i nećemo odustati - kazali su Bišćani, uz napomenu da će se organizirati kako bi zajednički platili novčane kazne, koje su dobili organizatori protesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.