NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Haos na granici

Avaz.ba

25.10.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje – "Haos na granici". Na dvije stranice donosimo sve detalje zbivanja kod graničnog prijelaza Maljevac, koji je već dva dana blokiran od migranata koji pokušavaju prijeći granicu. Pročitajte zbog čega je došlo do sukoba migranata i policije, koliko njih je potražilo ljekarsku pomoć.

Donosimo oštre reakcije stručnjaka na odluku Bakira Izetbegovića, koji je odbio potpisati memorandum između BiH i SAD. Pročitajte na šta stručnjaci upozoravaju i koje su to posljedice koje bi zbog takvih poteza mogle zadesiti našu zemlju. Za naš list je Selvedin Šatorović, novi predsjednik SSSBiH, dao prvi intervju. Pročitajte koji će biti njegovi prvi potezi na ovoj poziciji, šta kaže o položaju radnika, o problemima u Sindikatu, odnosu vlasti, protestima...

U današnjoj "Minuti" Bakir Hadžiomerović osvrnuo se na ubistvo i zvjersko masakriranje Džamala Kašogija.

Uoči 25. godišnjice stradanja Sarajlija na Kazanima, razgovarali smo s aktuelnim potpredsjednikom FBiH Milanom Dunovićem, koji ukazuje da žrtve nisu dobile čak ni spomen-obilježje. Dunović je prozvao krivce koji su zakazali te otkriva koliko je sredstava za tu namjenu prebačeno bilo iz budžeta.

Ličnost dana je Ljupko Bilećanin, ponosni otac Tijane - najbolje odbojkašice, reprezentativke Srbije. Vrijedno za pohvaliti je da je Bilećanin njen uspjeh podijelio s BiH, navodeći da je ona ponos i naše države, ne samo Bileće i jednog naroda. No, njegova priča je zanimljiva i zbog druge kćerke Dragane, koja ne nosi isti dres kao njena sestra Tijana.

Koji su to zvaničnici u Americi kojima su upućene bombe, kako ih je tajna služba presrela, saznajte na stranicama Globusa.

Je li u ZDK nova vlast na pomolu, pročitajte koje su stranke već dogovorile saradnju. Otkrijete za kojeg uposlenika Ministarstva za boračka pitanja FBiH je zatražen pritvor i za čiju glavu je nudio 100 eura!

Bavili smo se i penzionerima koji danas proslavljaju 25. oktobar, Dan penzionera. S njima smo razgovarali u Gračanici, Srebrenici, Sarajevu, Brezi... Svi su saglasni u jednom, donosimo priču koja ih je to muka ujedinila.

O novom sistemu viznog režima koji će Evropska unija uvesti 2021. godine BiH razgovarali smo s Tanjom Fajon, a u ovom broju pročitajte i ko je novi čelnik "Merhameta". Donosimo i reakciju direktorice JU "Djeca Sarajeva", koja je otkrila koji će biti njen potez nakon snimka koji je objavljen na društvenim mrežama i zgrozio bh. građane, a na kojem se vidi kako odgajateljica zlostavlja dijete. 

Za "Avaz" govori i Dragan Vasilj, predsjednik Mjesne zajednice Međugorje, koji je fizički nasrnuo na ženu. Otkrili smo ko je žrtva napada, a njegova reakcija, kaže, bila je zbog "kratkog fitilja". No, ispričao nam je i šta ga je isprovociralo i zašto je to uradio.

Na stranicama Crne hronike donosimo informacije o stanju žene koja je izvučena iz rijeke u Tuzli. Bavili smo se i prijavama građana Banje Luke koji su u strahu nakon što se pojavila vijest da misteriozni kombi presreće djecu. Istražili smo i ko u Sarajevu prodaje drogu koja ubija.

Današnji broj "Avaza" upotpunjen je i ekskluzivnim razgovorom s velikanom Radetom Šerbedžijom. Pročitajte šta kaže u intervjuu koji objavljujemo na dvije stranice, a lijepa vijest stiže i od porodice Delibašić.

Na stranicama Sporta pročitajte i šta se dešava na Grbavici i zbog čega su igrači Želje odbili trening.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.