STAVOVI

Latić: Najbolji Erdoanov politički prijatelj je Orban, koji trpa muslimane u žice

Gdje su ljevičari i demokrati na vlasti, islamofobije je manje

Latić: Ovo je sumrak demokratije

N1

25.10.2018

Novinar i urednik portala The Bosnia Times Nedžad Latić gostovao je u emisiji ''Newsroom'' na N1.

Latić je komentirao situaciju u vezi s migrantskom krizom u BiH.

- Ja sam, naravno, kao i svi humani ljudi, ispočetka reagirao na ovu krizu i vidio sam da svi potenciraju na tom humanizmu. Ne pokazujemo taj svoj merhamet i, nažalost, već smo pali na ispitu. Navodno to SDA radi ovoj novoj vladi, jer je njihova vlada pala u USK. Njihova ministrica je odgovorna, sve je u njihovim rukama kada su u pitanju migranti. To znači da se može manipulirati i koordinirati s tom situacijom - kazao je Latić.

Istakao je da se muslimanima manipulira islamofobijom.

- Ja mislim da se islamofobijom muslimani manipuliraju, kao i svakim drugim oblikom. Najbolji prijatelj Erdoana politički je Orban, koji trpa muslimane u žicu. Gdje su ljevičari i demokrati na vlasti, islamofobije je manje. U BiH način na koji režim manipulira islamofobijom je ciničan odnos. Nije racionalan i nije istinit. Islamofobija ovakva je mila majka kakva je bila u vrijeme balkanskih ratova. To je zaostavština inkvizicijske borbe - dodao je.

Izborni rezultati?

- Sumrak demokratije. Ovo je najgore nešto što se desilo otkako je mir u BiH. Ovi rezultati i krađa glasova je ubijanje srca BiH i ubijanje demokratije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.