NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Čvrst dogovor Radončića i Nikšića

Avaz.ba

26.10.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje priču o čistki u Razvojnoj banci FBiH i otkrivamo koga je Fadil Novalić, federalni premijer, postavio u direktorsku fotelju umjesto smijenjenog Salke Selmana. 

Donosimo i detalje dogovora između lidera SDP-a i SBB-a Nermina Nikšića i Fahrudina Radončića o formiranju vlasti bez SDA. 

 Ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović današnju "Minutu" pisao je pod naslovom "Vjeridba Valentina I" u kojoj se bavio svim problemima koji će, sasvim izvjesno, pratiti provedbu izbornih rezultata u BiH. 

Naši novinari pratili su ročište pred Sudom BiH, na kojem je pročitana žalba Tužilaštva BiH na oslobađajuću prvostepenu presudu u predmetu „Fahrudin Radončić i drugi“. Saznajte zbog čega je jedna od advokatica odbrane Tatjana Savić kazala da je žalba Tužilaštva BiH napisana zbrda-zdola. 

Istraživali smo i kako je lobi Arslanagića, uz pomoć SDA, pokrao "Bosnalijek" te ko je uhapšen na graničnom prijelazu Izačić, zbog sumnje da je učestvovao u „pranju“ 750.000 KM . Saznajte šta su nam odgovorili u institucijama BiH na naša pitanja –"Šta je s milionima maraka za migrante, jesu li na računima, ko ih troši i kako?" 

Reporteri „Avaza“ proveli su još jednu hladnu oktobarsku noć s migrantima u blizini graničnog prijelaza Maljevac, između BiH i Hrvatske, odakle i danas donosimo dramatične i potresne vijesti. 

Uoči današnje, 25. godišnjice zločina počinjenih na Kazanima na Trebeviću iznad Sarajeva, jučer smo bili na predavanju historičara Nikolasa Mola, koji je, govoreći o ovoj temi u Sarajevu, postavio i pitanje "Zašto Bakir Izetbegović ne spominje Cacu?" 

Istraživali smo i zašto i zbog čega u posljednje vrijeme sve češće umiru mladi sportisti, a odgovore na ovo pitanje tražili smo od eminentnih stručnjaka. 

 Imali smo uvid u veterinarski inspekcijski nalaz o kvalitetu mesa, jaja i mliječnih proizvoda na pijacama i radnjama u glavnom bh. gradu , koji je pokazao da su ovi proizvodi upitnog kvaliteta. U našoj priči o ovoj temi donosimo rezultate provedene analize.

Damir Uzunović je u današnjem izdanju ponio titulu "Ličnosti dana", a razlog tome je njegovo ukazivanje u Beogradu na svu apsurdnost jezičke podijeljenosti na ovim prostorima.

Provjerili smo i kakve nas cijene očekuju ove zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu, gdje će ipak skijati samo oni s "dubljim" džepom.

Novinari rubrike Crna hronika otkrili su stravične detalje o tome kako je 74-ogodišnji pedofil s područja Donjeg Žabara silovao 15-godišnjakinju. Na istim stranicama donosimo i priču o samoubistvu Nenada Balabana, poznatog kuglaša iz Bosanske Gradiške, te nove detalje o hapšenju Ivane Tene Gotovac-Soldić, koja je, vozeći pijana, automobilom u Splitu usmrtila studenticu Mariju Ćorić iz Čapljine.

Na sportskim stranicama možete pročitati izvještaje sa svih sportskih događaja u zemlji i svijetu. Novinari ove rubrike istraživali su o sankcioniranju igrača i konfuziju nastalu nakon izrečenih kazni.

Kao i uvijek, petkom u "Dnevnom avazu" čitajte prilog "TV Extra", u kojem donosimo ekskluzivni intervju s Feđom Isovićem, gospodarom malih ekrana, koji za naš list otkriva niz zanimljivih informacija. Uz to, možete naći mnoštvo drugih zanimljivosti koje su zasigurno dobra uvertira za predstojeći vikend.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.