BIHAMK Stanje na putevima

Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, oprez zbog magle uz riječne tokove

Avaz.ba

Na GP Velika Kladuša-Maljevac zbog okupljanja migranata i dalje je obustavljen saobraćaj.

Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, dok je zbog tehničkih problema trenutno obustavljen saobraćaj teretnih vozila na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo, prenosi BIHAMK.

Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima jutarnje magle, a izdvajaju se putevi uz Drinu i Lašvu.

Zbog radova na redovnom održavanju elektrodistributivnih objekata, danas od 09 do 15 sati bez električne energije ostat će tunel Crnaja kod Ostrošca na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica. Mole se vozači da na ovoj lokaciji voze opreznije i smanjenom brzinom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i magistralne puteve: M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

NA VRH

Podijeli članak na