REAKCIJA

Ogrešević: Nisu me uplašili, nastavit ću se boriti protiv kriminala

Zastrašivanja, napadi i pokušaji ubistva uglavnom se dešavaju onima koji rade protiv kriminalaca i eliminiraju loše pojave u društvu

Arhiv

S.DEGIRMENDŽIĆ

26.10.2018

Na automobilu Nermina Ogreševića, predsjednika A-SDA i gradonačelnika Cazina, sinoć je izvršena diverzija, kako je ranije prenio Avaz.ba.  

Na njegovom automobilu presječeni su kablovi koji kontroliraju kočnice. Na ovaj način izvršen je direktan napad na Ogreševićevu sigurnost i život. 

Komentirajući za "Avaz" ovaj napad, Nermin Ogrešević izjavio je da su u društvu u kojem živimo napadi ovakve vrste postali indikatori da neko radi za opće dobro, a na štetu kriminalaca.  

- Zastrašivanja, napadi i pokušaji ubistva uglavnom se dešavaju onima koji rade protiv kriminalaca i eliminiraju loše pojave u društvu. I to je činjenica koja će uvijek biti najjači dokaz, šta god se dogodilo, da radimo dobar posao, da smo na pravom putu - istakao je Ogrešević.  

Ipak, uprkos opasnosti u kojoj se našao, Ogrešević kaže da će nastaviti raditi kao i do sada i da će pratiti put za koji su mu građani i proteklih godina i na posljednjim izborima dali povjerenje. Sam čin napada na njega ocjenjuje gnusnim i kukavičijim. 

- Naravno da mene, kao osobu, nisu uplašili, ali su svakako postigli još veću odlučnost da radim na eliminiranju ovakvih pojava, na većoj i boljoj sigurnosti za sve građane. Osim toga, krajnje je vrijeme da se otkriju i počinioci svih prethodnoih, sličnih nedjela kojima smo izloženi, a koje policija i istražni organi nikada nisu identificirali - zaključio je Ogrešević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.