NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Cijela BiH oplakuje policajce

Avaz.ba

29.10.2018

U cijeloj BiH danas je Dan žalosti. Bosna i Hercegovina oplakuje svirepo ubijene policajce Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Odluka o proglašenju Dana žalosti u BiH donesena je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici Vijeća ministara. Odluku o Danu žalosti donijela je i Vlada Republike Srpske jučer, također, na telefonskoj sjednici.

Donosimo nove detalje istrage. Potencijalne osumnjičene istražitelji i dalje danonoćno privode te provjeravaju njihove alibije.

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom donosi analizu. Naime, lažna teza Bakira Izetbegovića da SDA, kao relativni pobjednik i osumnjičeni kradljivac oktobarskih izbora, mora biti dio buduće vlasti, suočena s valjanim i lako provjerljivim argumentima ruši se kao kula od karata.

Donosimo i detalje o maratonskoj sjednici Glavnog odbora SDS-a nakon drame u Banjoj Luci. Nakon osmosatne rasprave i na momente dramatičnih dešavanja, javnost je ostala uskraćena za konkretne odgovore.

Otkrivamo šta se krije iza informacije koja je jučer odjeknula regionom. Je li Afganistanac lažno optužen za višestruko ubistvo?!

Pročitajte i kako je KCUS od najvećeg centra dospio na dno, a istovremeno otkrivamo zbog čega je dekanesa Medicinskog fakulteta podnijela ostavku.

Bogatstvo Bosne i Hercegovine procijenjeno je na 40 milijardi dolara, saznaje se iz najnovije analize „Credit Suisse banke“ koja mjeri bogatstvo. Pročitajte koje mjesto je BiH zauzela u regionu.

Na stranama ''Crne hronike'' sve o pretresu objekata Zlatka Androševića, policajaca iz Brčkog koji je član istočnobalkanske narkogrupe.

Završeno je 15. kolo Premijer lige BiH, dramatično je bilo na Grbavic, navijači su se pokušali obračunati s igračima, a lider je pao u Gabeli.

Pravi debakl “Kraljevima” nanio je katalonski klub koji se ovom pobjedom vratio se na vrh tabele te pobjegao najvećem rivalu na velikih sedam bodova. Sve o El Klasiku čitajte na našim sportskim stranama.

Rukometna reprezentacija BiH poražena je od Češke. Donosimo reakciju selektora Bilala Šumana.

U „Dnevnom avazu“ pročitajte i mnoštvo zanimljivih priča koje donosimo u prilozima „Bh biznis“ i „Sport“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.