SARAJEVO

Srebrenici i Istočnoj Ilidži skoro milion maraka iz klirinškog duga

Mladen Grujičić je naveo da će sredstva biti utrošena za četiri projekta

Pres-služba Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

SRNA

29.10.2018

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potpisao je danas s načelnicima općina Srebrenica i Istočna Ilidža Mladenom Grujičićem i Marinkom Božovićem ugovore o dodjeli 950.000 KM sredstava Vijeća ministara BiH za prioritetne infrastrukturne projekte.

Riječ je o sredstvima iz klirinškog duga Rusije uplaćenih BiH, pri čemu je Srebrenici pripalo 500.000, a Istočnoj Ilidži 450.000 KM, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Grujičić je naveo da će sredstva biti utrošena za četiri projekta te izrazio zahvalnost za zalaganje i podršku Šarovića.

- Sredstva će biti utrošena za asfaltiranje tri putna pravca i rekonstrukciju liftova, koji su dobili jednoglasnu podršku Skupštine općine Srebrenica i čija realizacija će biti u interesu svih građana - istakao je Grujičić.

Božović je naveo da su Općini Istočna Ilidža ugovorom dodijeljena sredstva za projekat zaštite izvorišta vode za piće Sarajevsko polje.

- Ugovor je značajan ne samo za građane Istočnog Sarajeva nego i mnogo šire, jer je riječ o zaštiti izvorišta s kojeg se snabdijeva cijelo Sarajevo - istakao je Božović.

Šarović je izrazio zadovoljstvo zbog zaključenja ugovora o dodjeli sredstava, jer se na taj način direktno pomažu lokalne zajednice kojima je ubrzani infrastrukturni i ekonomski razvoj prioritet. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.