BIH

Sarajevo domaćin 3. regionalnog takmičenja u hifzu Časnog Kur'ana

Učešće će uzeti 43 takmičara iz osam zemalja, a takmičenje će se odvijati u šest kategorija

Ilustracija

MINA

30.10.2018

U velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu od 2. do 4. novembar 2018. godine održat će se 3. regionalno takmičenje u hifzu Časnog Kur'ana. Organizatori ovog takmičenja su Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fondacija „Hifz Časnog Kur'ana“ Sarajevo, u saradnji s katarskom humanitarnom organizacijom ured u Sarajevu i Fondacijom „Hamed bin Halid El-Sani“ iz Katara. 

Pokrovitelj takmičenja na kojem nastupaju hafizi, predstavnici država iz regiona je vrhovni poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović.

Učešće na takmičenju uzet će 43 takmičara iz osam zemalja, a takmičenje će se odvijati u šest kategorija:

1. Hifz cijelog Kur'ana

2. Hifz 15 džuzova

3. Hifz 10 džuzova (samo za žene)

4. Hifz 5 džuzova

5. Hifz 'Amme džuza

6. Tilavet (lijepo učenje Kur'ana)

Slijedeći dosadašnju tradiciju u organizaciji velikih takmičenja u hifzu, u petak, 2. novembra 2018. godine, prije svečanog otvorenja takmičenja za glavne imame profesore Kiraeta, muhaffize i voditelje škola Kur'ana bit će upriličen edukativni seminar o hifzu o temi „Hifz – konceptualno i strateško opredjeljenje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini“. 

Sve zainteresirane za ovo respektabilno takmičenje Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice obavještava da će cjelokupno takmičenje od 2. do 5. novembra biti otvoreno za javnost, saopćeno je danas iz Uprava za vjerske poslove. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.