ZENICA

Kasumović: Principi SDP-a BiH, DF-a i Naše stranke apsolutno odgovaraju Nezavisnom bloku

Piše: D. Pa.

31.10.2018

Kako je najavljeno na zajedničkoj konferenciji za medije SDP-a BiH, Demokratske fronte i Naše stranke, danas je Senaid Begić, predsjednik KO SDP-a BiH ZDK, razgovarao s Fuadom Kasumovićem, gradonačelnikom Zenice, o zajedničkom djelovanju Nezavisnog bloka (NB) s ovim pokretom.

Podsjetimo, u ponedjeljak su SDP BiH, DF i Naša stranka u pregovorima o formiranju vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) dogovorili da će nastupati zajedno kao blok u ZDK, a da će ove sedmice razgovarati i sa NB-om, Savezom za bolju budućnost BiH, Strankom demokratske aktivnosti i Strankom za BiH.

Nakon održanog sastanka Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, izjavio je za "Avaz" da je Nezavisnom bloku ponuđeno da ide u većinu koja se pravi ovih dana.

- Oni su odlučili, ako ne mogne SDA, da oni naprave novu parlamentarnu većinu u Skupštini ZDK. Ponudili su Nezavisnom bloku da bude dio te većine, a ja sam im rekao da te principe koje su završili, ali ne još i finalizirali, sasvim odgovaraju i nama i saglasni smo s njima. Mi smo za promjene, nemamo posebne zahtjeve osim da se promijeni koncept vlasti - kazao je Kasumović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.