Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu, savjetujemo opreznu vožnju

BIHAMK Stanje na putevima

Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu, savjetujemo opreznu vožnju Na GP Bosanski Brod pojačan je promet vozila na ulazu u BiH, dok na ostalim prijelazima nema dužih zadržavanja

Zbog kiše koja je padala tokom noći, u centralnim i jugoistočnim krajevima saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone. Savjetujemo oprezniju i sporiju vožnju.

Zbog održavanja godišnjeg sajma povodom vjerskog praznika Svih svetih, danas od 7 do 22 sata doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-14.1 u Odžaku. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati kroz grad (ulicama Nova ulica-Hanke i Reže Porobića). Iz istog razloga na magistralnom putu M-14.2 Orašje-Bosanski Šamac, na lokalitetu Donja Mahala („Šibovače“) saobraćaj će biti obustavljen od 7 do 19 sati, a vozila će saobraćati lokalnim saobraćajnicama u Donjoj Mahali (ulicama Stjepana Radića, Franjevačka, Vladimira Nazora i Ivana Gundulića, preko Tolise ulicom Vladimira Nazora).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su i radovi na mostu na ulazu u Jajce na magistralnom putu M-5 Mrkonjić-Grad-Jajce. Vozila na ovoj lokaciji saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj.

Na GP Bosanski Brod pojačan je promet vozila na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH