BIH

Bosanska Gradiška: Grupa maturanata Gimnazije odbija prisustvovati nastavi

Nastava se odvija nesmetano u ostalim razredima ove škole

B. Grgić

B.G

1.11.2018

Grupa maturanata bosanskogradiške Gimnazije odbila je jutros ući u učionice i prisustvovati nastavi. Maturanti na taj način žele dati podršku jednoj od dvije profesorice koje se spore zbog fonda časova. Prosvjetna inspekcija dala je nalog da se postupa po zakonu, što je uvažio i stručni aktiv, pa je doneseno rješenje u korist profesorice Mare Vujičić.

Srđan Stefanović, učenik četvrtog razreda, jedan je od organizatora štrajka. Grupa maturanata koje predvodi Stefanović dala je podršku profesorici Snježani Lasica-Kotur.

- Ne idemo na nastavu dok se ne udovolji našem zahtjevu. Izloženi smo pritiscima, ali izdržat ćemo - rekao je Stefanović.

Direktorica Gimnazije Vesna Krunić kaže da je u obavezi provoditi zakonska rješenja te da su učenici u ovom slučaju izmanipulirani.

- Mi smo učenicima, pa tako i maturantima osigurali sve za nesmetanu nastavu, od grijanja do profesora. Napominjem da je jedna grupa maturanata na nastavi. Očekujem da će se stanje ubrzo normalizirati - rekla je Krunić.

I dok je jedna grupa maturanata u učionici na nastavi, veći broj njih je u školskom dvorištu, iščekujući da se njihov zahtjev ispuni. Nastava se odvija nesmetano u ostalim razredima ove škole.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.