REAKCIJE

Dr. Dizdarević: Sebiju Izetbegović muž je postavio za direktoricu i ona meni nema pravo pričati o odgovornosti

Sve je krenulo kad ga je dr. Izetbegović smijenila s mjesta šefa Klinike za neurohirurgiju i ukinula sudsku presudu u provođenju, navodi Dizdarević

S. KURT

1.11.2018

Nakon što je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu danas saopćio da je jedan od najuglednijih neurohiruga dr. Kemal Dizdarević „odavno zaslužio otkaz“, glavni akter priče priznaje:  

- Površno sam pogledao šta su saopćili, zapravo šta je napisala direktorica Sebija Izetbegović. No, ne treba se tu udubljivati, sve njene manipulacije su mi odavno poznate – kazao je za "Avaz" dr. Dizdarević.

Ne želi previše komentirati saopćenje, koje, ističe, vrvi neistinama i manipulacijama. Želi istaknuti da je već na sudu dobio niz presuda protiv KCUS-a.

- Oni se pozivaju na stvari koje su davno prošle, a zbog kojih sam tužio Klinički centar. Sad izmišljaju i vade stvari koje su prošle. Imam sve sudske presude – dodaje dr. Dizdarević. 

Napominje kako je sve krenulo kad ga je dr. Izetbegović smijenila s mjesta šefa Klinike za neurohirurgiju i ukinula sudsku presudu u provođenju.

- Onda sam ih ponovo tužio. Tada počinju konstrukcije, disciplinske prijave zbog izmišljenih, banalnih stvari. Radi se o načinu koji je van svake pameti. Usput je instrumentalizirala ljude koje je okupila oko sebe. A polovina njih su došli na KCUS uz moju pomoć, htjeli su itekako raditi samnom – ističe dr. Dizdarević.

Na konstataciju da je iz KCUS-a saopćeno i kako je bahat i neprofesionalan dr. Dizdarević odgovara:

- Nisam bahat, ali sam oštar i znam se braniti. Ona je jalijaška, nevaspitana, bahata, primitivna. Ja se s takvima znam boriti. Na akademskom nivou znam razgovarati, ali s onima koji to zaslužuju. Ona atakuje na moju egzistenciju. Nju je muž postavio da bude tu i ona meni priča o odgovornosti – otvoreno kaže dr. Dizdarević.

KCUS je saopćio da je dr. Dizdarević „otkaz odavno zaslužio“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.