NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu čitajte: Misterija u bolnici Koševo

Avaz.ba

3.11.2018

''Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju otkriva detalje vanrednih dešavanja u bolnici Koševo. Donosimo detalje "blokade" Centralnog bloka bolnice, koji je bio evakuiran, kao i detalje misteriozne i tajne operacije pacijenta.

Otkrili smo u kojoj sali je operacija rađena te čije vozilo od političara je viđeno pred bolnicom. Pročitajte koliko je "opsada" najveće medicinske ustanove u BiH trajala te iz koje susjedne zemlje su hirurzi prisustvovali ovoj operaciji.

''Komentar dana'' pisala je naša ugledna novinarka Semira Degirmendžić, osvrnuvši se na sva dešavanja u CIK-u nakon izbora održanih u oktobru, opisavši sve to kao „Opečaćenu pljačku“. Donosimo i tužne vijesti o zdravstvenom stanju jednog od bivših visokih predstavnika u BiH. Pročitajte koja je bolest otkrivena ovom velikom prijatelju BiH.

Bavili smo se i inicijativom koju je Savez za bolju budućnost BiH uputio Centralnoj izbornoj komisiji BiH da pokrenu postupak po službenoj dužnosti kako bi utvrdili šta je prava istina u vezi s izjavom o prihvatanju kandidature te nacionalnog izjašnjavanja Gorana Opsenice, koji se na proteklim izborima nalazio na listi koalicije predvođene HDZ-om za Predstavnički dom Parlamenta FBiH. U svojoj reakciji Damir Arnaut, potpredsjednik SBB-a i podnosilac inicijative u ime te stranke, navodi da je više razloga da CIK reagira u ovom slučaju.

Otkrivamo i nove detalje o stravičnom ubistvu sarajevskih policajaca. Pročitajte šta su istražitelji još otkrili, koliko inspektora radi na istrazi, kao i je li pronađen DNK osumnjičenog.

''Ličnost dana'' je Zijah Sokolović, koji je pola stoljeća proveo na pozorišnoj sceni.

Otkrijete i šta piše u odluci Evropskog suda za ljudska prava u vezi s Ljubljanskom bankom te šta bh. štediše mogu očekivati. Nakon seks-afere koja je odjeknula Bihaćom, ali i BiH, donosimo okršaj advokata Kurtovića, koji zastupa djevojku koja tvrdi da je žrtva, i Crnovršanina, koji zastupa biznismena za kojeg se sumnja da je snimke objavio na porno-stranici.

Istražili smo i koliko vozila ove godine Vlada FBiH prodaje iz voznog parka i za koliko para. Cifre su vrtoglave.

U današnjem broju objavljujemo i imena dobitnika "Avazove" nagrade, saznajte ko je izabran za najboljeg urednika, novinara, mladog novinara, fotoreportera... Pročitajte i poruku koju im je uputio na svečanosti utemeljitelj "Avaza". Bili smo i u porodici RVI Ćazima Kolića, kojeg je država zaboravila.

Na stranama "Crne hronike" bavili smo se serijom pljački koje potresaju Mostar, a bili smo i u porodici Jasmine Tarabar, čiji su najmiliji ogorčeni oslobađajućom presudom koji su na kraju ubicama poslali poruku: „Jecu nosite na savjesti.“ Otkrijete koji je kriminalac uplovio u pjevačke vode dok ga Sud traži.

Novinari sportske rubrike bavili su se i gradskim derbijem između Sarajeva i Željezničara koji se igra danas na Koševu.

Bavili smo se i reprezentacijom BiH. Selektor "Zmajeva" Robert Prosinečki objavio je spisak za predstojeće utakmice protiv Austrije i Španije, ali i otkrio zašto nije pozvao Izeta Hajrovića.

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza" donosimo i redovan prilog "Sedmica".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.