SARAJEVO

U zimskoj sezoni iz glavnog grada BiH po jedan let više za Beč i Štutgart

Svaka aviokompanija u skladu sa svojim planovima smanjuje broj letova

Arhiv

Fena

4.11.2018

Prema zimskom redu letenja 2018./2019., dvije aviokompanije bilježe blagi porast broja aviooperacija sa Sarajevskog aerodroma, i to: jednu aviooperaciju više aviokompanija "Austrian Airlines" za Beč te jednu aviooperaciju više aviokompanija "Eurowings" za Štutgart, potvrdili su Feni s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako su naveli, neznatan pad u broju aviooperacija bilježi aviokompanija "FlyDubai", koja je u prethodnom zimskom redu letenja imala šest aviooperacija na sedmičnom nivou, a u aktuelnom redu letenja planirane su četiri. Prema tome, u odnosu na prethodni zimski red letenja aviokompanija "FlyDubai" je reducirala broj aviooperacija sa šest na četiri.

Kako ističu s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, u odnosu na ljetni red letenja, dolazi do smanjenja broja letova u zimskom periodu, što je posljedica odluke svake aviokompanije u skladu s određenim ekonomskim i drugim procjenama.

Što se tiče aktuelnog zimskog reda letenja za 2018./2019., Sarajevo je direktnom avionskom linijom povezano sa 12 destinacija, i to: Zagreb, Istanbul, Minhen, Ljubljana, Beograd, Dubai, Doha, Beč, Štutgart, Keln, Štokholm i Budimpešta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.