GOSTOVANJA

Mandal za N1: Kriminalci su previše lagano obavili posao i otišli

Ja tvrdim da Obavještajna agencija ne radi svoj posao, kazao je, između ostalog, u svom gostovanju

N1

N1

4.11.2018

Novinar i glavni odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Fadil Mandal je, gostujući na N1 televiziji, kazao da je država svjesna problema automafije te da se godišnje okrene blizu 100 miliona maraka u ovoj vrsti biznisa.

- Godišnje automafija obrne blizu 100 miliona maraka. Država zna da je to ogroman problem, zašto nije riješen? Mislim da niko nije nevin u ovoj priči. Jeste osjetljivo govoriti o policiji i njihovom radu i poslu, ali znam iz priča običnih ljudi kojima su ukradena vozila i nije im jasno kako ga neko ko mu ukrade vozilo nazove za pola sata, a podatke je ranije predao i prijavio policiji - kazao je Mandal.

Dodao je da su u pitanju lica koja su odranije poznata.

- To su sve lica koja su poznata. Mislim da su tek sada agencije dale gas po ovom pitanju, ali mislim da je prekasno. Sve se čini da će počinioca teško naći - istakao je glavni urednik "Dnevnog avaza".

Kazao je i kako postoje mnoge nelogičnosti u istrazi o ubistvu policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

- Kažu da su prisluškivali ove koje su privodili. Kako onda da nemamo trenutak kada su kriminalci bili u jednom dijelu grada, pokušali pljačku i onda otišli na drugu lokaciju, sačekali policajce i ubili ih - smatra Mandal.

Dodao je da je posao "previše lako obavljen".

- Previše lagano su kriminalci obavili posao i izašli iz Sarajeva. Ja tvrdim da Obavještajna agencija ne radi svoj posao - kazao je, između ostalog, u svom gostovanju Fadil Mandal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.