NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Vlasnicima 5.000 stanova 625 miliona KM

Avaz.ba

5.11.2018

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bh. političkog dnevnika, donosimo priču o tome šta donose izmjene Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i koliko će vlasti našim novcem platiti svoje greške iz prošlosti koje oštećeni građani naplaćuju sudskim presudama.  

Većina građana u BiH jedva „sastavlja kraj s krajem“, a naše istraživanje, nažalost, pokazuje da će nakon povećanja cijene goriva u BiH doći i do lančanih poskupljenja, pa će život na ovim prostorima, za većinu koja ionako preživljava, biti još teži.

Za dan-dva očekuje se potvrda izbornih rezultata od 7. oktobra za koje u javnosti prevladava mišljenje da su bili neregularni i da su pokradeni. No, institucije su ostale „gluhe i slijepe“ na sve dokaze o izbornim krađama. Nakon potvrde izbornih rezultata počinju teći i rokovi za konstituiranje vlasti. Zakonska je obaveza da se za desetak dana formiraju kantonalne skupštine. Istražili smo u kojim kantonima i koje stranke će formirati vlast bez SDA.

Obraz za paušal, naslov je današnje „Minute“ našeg kolumniste Bakira Hadžiomerovića u kojoj između ostalog razotkriva kako se CIK poigrava s bosanskohercegovačkim nacionalnim identitetima.

Saznajemo kome i za koliko novca Fabrika duhana Sarajevo prodaje Vakufsku banku.

U nastavku priče o aferi o snimcima seksa jedne Bišćanke i biznismena s kojim je bila u vezi, otkrivamo da se djevojka privremeno odselila iz grada na Uni, jer je otkriven njen identitet.

Otkrivamo kako su Nijemci i na koji način pokrenuli ofanzivu u potrazi za radnom snagom i gdje možete naći informacije, jeste li baš Vi završili školu ili imate zanat i znanje s kojim ćete dobiti posao u Njemačkoj.

Istražili smo i ko je prevario radnike koji su gradili arapsko naselje u mjestu Drozgometva u Hadžićima.

Bili smo u Prijedoru na mjestu tragedije u kojoj je skokom s trećeg sprata Doma za starije osobe smrtonosne povrede zadobio Siniša Blagojević, od kojih je jučer i preminuo.

Tražili smo i odgovore na pitanje zbog čega istraga o ubistvu Čede Đokića iz Zvornika dvije godine tapka u mjestu.

Znate li da se u BiH sve češće zatvaraju autopijace? U današnjem broju „Avaza“ pročitajte reportažu o tome zašto je ugrožena kupoprodaja automobila na otvorenom.

U ekskluzivnom razgovoru za naš revijalni prilog „Sport“ legendarni Davor Šuker otkrio je šta je radio tokom posjete Sarajevu.

Provjerili smo i ko sve (ne)sponzorira zenički Čelik te zbog čega je Benjamin Burić ogorčen stanjem u Rukometnom savezu BiH.

Dok više od milion građana BiH živi na ivici siromaštva, više od pola miliona ih je nezaposleno, desetine hiljada već je napustilo zemlju iz tih razloga, ima i onih koji uvoze i voze automobile od pola miliona maraka. Danas objavljujemo kojih je to deset najskupljih četverotočkaša u našoj zemlji.

Provjerili smo u čemu su sve Bosanci i Hercegovci oborili Ginisov rekord.

Ovo su samo neke od priča s ukupno 56. strana današnjeg „Dnevnog avaza“ koji možete potražiti na brojnim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.