BIHAMK

Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano, upozorenje na maglu i odrone

Avaz.ba

7.11.2018

Zbog jutarnje magle upozorava se na smanjenu vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Izdvaja se autoput A-1 Tarčin-Visoko, magistralne puteve M-17 Konjic-Jablanica i M-5 Lašva-Vitez, kao i puteve na području Bihaća, Prijedora, Doboja i Goražda.

Na dionicama pod maglom kolovoz je mjestimično vlažan, pa se poziva na pojačan oprez. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima.

Vozači teretnih vozila podsjećaju se da je zbog sanacije mosta aktuelna zabrana saobraćanja za ovu kategoriju na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno.

Saobraćaj teretnih vozila preusmjerava se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća na mjestima izvođenja radova. Izdvajamo dionice autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, dionicu autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.