SASTANAK

Željko Komšić posjetio Bugojno, nije nepoželjan: Zaslužujete pažnju vrha države

Posjeta lidera Demokratske fronte ovom gradu u srednjoj Bosni uslijedila je nakon što je objavljeno da je Komšić nepoželjan u nekoliko bh. gradova

Screenshot

Avaz.ba

7.11.2018

Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić kazao je danas da je novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić dobrodošao u ovu općinu.

Ajkunić je u obraćanju javnosti, nakon današnjeg susreta s Komšićem i budućim državnim parlamentarcem Vlatkom Glavašem, kazao da je BiH slobodna država i da je Bugojno danas posjetio legalno izabrani član Predsjedništva.

- BiH je slobodna država, legalno izabrani član Predsjedništva i ovo sve što je bilo danas, razgovor je bio za naše Bugojno, za kanton i državu. Želim da kažem – dobrodošao predsjednik u Bugojno. Izvjesno je da ćemo imati jedan projekt, zašto ne kazati da je ta jedna poruka da smo svi u državi jednaki - rekao je Ajkunić. 

I Komšić je bio zadovoljan današnjim sastankom na koji je stigao nakon jučerašnje posjete Zagrebu.

- Drago mi je da sam tu, Bugojno zaslužuje pažnju – ne samo kantonalnih vlasti već i vrha države. U kampanji smo to pričali, postoji cijeli jedan dio predsjedničkog programa o lokalnim zajednicama i način na koji Predsjedništvo može učiniti nešto za lokalne zajednice u BiH. Lokalne zajednice nisu važne samo kad su lokalni izbori. Ta veza vrha države s lokalnim zajednicama mora biti jača. Razgovarali smo o nekim projektima, prije svega ekonomskim, naravno. Kako otvoriti nova radna mjesta, kako ljudima vratiti nadu da se ovdje može živjeti - poručio je Komšić.

Posjeta lidera Demokratske fronte ovom gradu u srednjoj Bosni uslijedila je nakon što je objavljeno da je Komšić nepoželjan u nekoliko bh. gradova, među kojima je i Bugojno.

Podsjećamo, predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić jedan je od potpisnika pisma kojim su predstavnici 11 općina srednje Bosne proglasili Komšića nepoželjnom osobom u njihovim lokalnim zajednicama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.