SARAJEVO Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH donijelo odluku

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnosti od 1. decembra

VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjerna zastupljenost spolova

Fena
08.11.2018 18:31

Foto: Arhiv

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) donijelo je odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. 

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine imenovane su sudije Općinskog suda u Srebreniku Muhamed Vejzović, Alen Lukač, Milada Topčić i Atifa Zaimović, zatim stručni saradnici Općinskog suda u Sarajevu Ivana Šaraba i Irma Mustafić, kao i stručni saradnik Općinskog suda u Goraždu Adnan Herceg i stručni saradnik Općinskog suda u Širokom Brijegu Jelena Gavran.

Na nivou Republike Srpske imenovani su tužioci Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Slađana Marić i Nebojša Matović.

Pri donošenju ove odluke VSTV je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija stupit će na dužnost 1. decembra, dok će mandat vršioca dužnosti predsjednika Općinskog suda u Srebreniku Muhameda Vejzovića početi 12. novembra.

Pri imenovanju VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjerna zastupljenost spolova, saopćeno je iz VSTV-a.

NA VRH