PRIJETNJE

Šešelj: Jurit ću Mektića gdje god da se pojavi u Srbiji

Prvi čovjek SRS-a kaže da ga ovo ništa ne čudi jer je ministar sigurnosti BiH radio protiv srpskih nacionalnih interesa

Vojislav Šešelj: Nove prijetnje. ARHIV

ATV

9.11.2018

U javnosti su se pojavile informacije da ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulaz u BiH.

"Večernje novosti", koje su objavile ovu vijest, navode da bi se na spisku mogli naći poslovni ljudi, historičari, književnici, novinari, ali i neki političari.

Izvor lista navodi kako bi se na Mektićevoj listi mogli naći i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, glavni urednik televizije "Hepi" Milomir Marić i predsjednik pokreta "Zavetnici" Stefan Stamenkovski.

Vojislav Šešelj za ATV je izjavio da liste za njega nisu ništa novo i da on već ima zabranu ulaska.

- Za mene to nije ništa novo jer su me svojevremeno ovi okupacioni guvererni stavili na listu zabrane ulaska i ta zabrana nikad nije ukinuta pa onda kad sam se vratio s dugog službenog puta po EU neki muslimanski funkcioner mi je saopštio da mi je zabranjen ulazan na cijelom području BiH - rekao je Šešelj.

On kaže da mu je drago što je i njegovo ime spomenuto i da mu je to dovoljan razlog da "juri Mektića gdje god da se on pojavi u Srbiji".

- Drago mi je što je Mektić spomenuo i moje ime sad praveći novi spisak nepoželjnih Srba, to će mi biti dovoljan razlog da jurim Mektića gdje god se eventualno pojavi u Srbiji u narednom perodu pa da vidimo kako će se on ovdje provesti - kaže predsjedik SRS.

Šešelj kaže da ga ovo ništa ne čudi jer je Mektić u proteklom mandatu radio protiv srpskih nacionalnih interesa.

- Pa zato što je Mektić izdajnik srpskog naroda i tako se ponašao u proteklom mandatnom periodu, radio je protiv srpskih nacionalnih interesa, spajtašio se s onim političkim snagama, prije svega muslimanskim, koje rade o glavi Republici Srpskoj. Tako da ako ga negdje vidite, javite mu da će se lijepo ovdje provesti kad ga se dočepam - zaključio je Šešelj.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.