GORNJI VAKUF

Bolnu tišinu u Borovoj Ravni parali su jecaji Sulejmanovog oca Šabana

A. Mandžić

A. MANDŽIĆ

9.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U gornjevakufskom naselju Borova Ravan klanjanja je dženaza tragično nastradalom radniku mostarskog poduzeća "Tojaga" Sulejmanu Topiću (23), koji je smrtno stradao na radnom zadatku rekonstrukcije ulice u centru Gornjeg Vakufa- Uskoplja.

Posljednji put se od Sulejmana oprostio veliki broj mještana Borove Ravni, susjednih naselja i stanovnika Gornjeg Vakufa. Mještani nam kazuju kako ovakva dženaza nije zabilježena u Borovoj Ravni.

Nevjerovatna tišina vladala je ispred mekteba u Borovoj Ravni, mjestu 18 kilometara udaljenom od centra Gornjeg Vakufa u kojem je registrovano oko dvadeset domaćinstava. Žal za čestitam momkom iz skromne porodice vidljiva na svakom koraku.

Tišinu su narušavali jecaji Sulejmanovog oca Šabana, kojem su utjehu pokušavali pružiti članovi porodice, prijatelji, komšije... Nutješan i shrvan od boli nije imao snage da izusti ni riječi.

Sulejmanova braća Semir i Selvedin su također shrvani od bola. I sami uposlenici preduzeća "Tojaga", kao da još uvijek ne vjeruju da njihovog brata više nema.

- Preduzeće je izgubilo dva najbolja radnika, sigurno. Moj brat i kolega bili su čestiti radnici. Ne zna se koji je bio bolji od kojeg. Eto, nažalost, više ih nema - kroz plač govori brat Selvedin.

Sve najbolje o Sulejmanu i njegovoj porodici govore i rođaci porodice Topić, Osman Jašarević i Jusuf Čajdin.

- Ne znam kojim bi riječima opisao o kakvom se momku radilo. Vrijedan, pošten i iskren čovjek. Ne, jednostavno ne mogu ni danas da povjerujem da ga nema više među nama - kaže Jusuf, a slično priča i Osman.

- Iz Austrije sam došao prije nekoliko dana i evo, nažalost, dočekala me ova tužna vijest. Tužan sam i još uvijek ne vjerujem.

Inače, Šaban i njegova supruga imali su ukupno šestoro djece, tri sina i tri kčerke. Do prije nekoliko godina niko u porodici nije bio zaposlen. Tri sina Sulejmen, Semir i Selvedin su već izvjesno vrijeme uposlenici preduzeća "Tojaga,". Žive skromnim životom u malom prostoru. Prije izvjesnog vremena u požaru im je izgorila jedna soba. Uz podršku općine taj prostor je saniran.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.