UŽAS

Banjalučanka umalo doživjela horor: Pripremala doručak i u hljebu našla ekser

Ovakve stvari trebaju biti put inspekcijama da se više uključe u kontrole, kaže Marić

Fotografije koje su dobili u prijedorskom udruženju

M. Z.

11.11.2018

Banjalučanka, koja nije željela da joj se ime spominje u javnosti, u rezanom hljebu koji je kupila u jednoj pekari pronašla je ovih dana ni manje ni više nego - ekser. Murisa Marić, izvršna direktorica Udruženja građana DON iz Prijedora, u čijem sastavu aktivno djeluje i Udruženje potrošača, kaže da su od Banjalučanke dobili fotografije i kao opomenu su ih objavili na svom profilu na Facebooku.

- Žena nije htjela da se eksponira. Navodno je i ranije imala određenih problema, a te nevjerovatne fotografije proslijedila nam je njena prijateljica. Mi smo ih objavili isključivo zato da pokažemo šta se dešava. Priznajemo da se to može dogoditi svakome, ali jedno izvinjenje mnogo toga bi riješilo. I obećanje da se to više neće ponavljati - kaže Marić.

Napominje kako ovo nije prvi put da se u prehrambenim proizvodima nalaze „strani predmeti“.

Marić: Bez izvinjenja

- I ranije smo imali ekser, ali u kocki šećera. Doduše, bio je manji nego ovaj. Nalazimo i komade špage od vreća... I sve to prihvatamo da ne bismo navodno nekoga povrijedili i da neko ne bi pomislio da nas je potplatila konkurencija. Mislim da ovakve stvari trebaju biti put inspekcijama da se više uključe u kontrole – kaže Marić, užasnuta mogućnošću da je dijete kojem je Banjalučanka pripremala doručak ekser moglo i progutati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.