SREBRENICA

Krenuo drugi "Marš mira Potočari – Odžak - Vukovar"

Putovanje će trajati osam dana, kako bi na vrijeme stigli na 27. godišnjicu obilježavanja zločina u Vukovaru

Učestvuje tridesetak demobilisanih boraca Armije RBiH. S. Smajlović

S. Smajlović

11.11.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U organizaciji demobilisanih boraca Armije BiH, Općine Srebrenica i Udruženja "Koraci" iz Odžaka, danas je iz Memorijalnog centra Potočari krenuo drugi "Marš mira Potočari - Odžak - Vukovar 2018".

Zulfo Salihović, predsjednik Organizacionog odbora (OO) ove manifestacije, kaže da je ovaj pohod od Potočara do Vukovara moralna obaveza preživjelih žrtava genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Građani Vukovara 23 godine svojim učešćem u "Maršu mira Nezuk - Potočari" i drugim aktivnostima širom Hravatske, svake godine 11. jula daju svoj doprinos u odavanju počasti žrtvama genocida u Srebrenici.

- Trideset demobilisanih boraca Armije RBiH, OO Srebrenica i drugih građana učestvuju u ovom pohodu dugom 340 kilometara, a putovanje će trajati osam dana, kako bi na vrijeme stigli na 27. godišnjicu obilježavanja zločina u Vukovaru - pojasnio nam je Salihović.

Ovaj marš organizira se pod motom "Da se zločin više nikad, nigdje i nikome ne ponovi", a iz Memorijalnog centra ispraćen je prisustvom velikog broja preživjelih žrtava, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti svim žrtvama genocida.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.