BIH

Enver Bijedić: CIK radi samo u interesu nacionalnih stranaka

Ako Centralna izborna komisija ne bude htjela na ispravan način sagledati naše žalbe, SDP BiH će taj problem pokušati riješiti putem krivičnih prijava

Bijedić: Pozvao međunarodnu zajednicu. ARHIV

M.R.S.

12.11.2018

Ako Centralna izborna komisija BiH ne bude htjela na ispravan način sagledati naše žalbe, SDP BiH će taj problem pokušati riješiti putem krivičnih prijava. Kazao je to danas Enver Bijedić, član Predsjedništva SDP BiH, uoči sjednice ovog stranačkog tijela, na kojoj će se, dodao je, još jednom raspravljati o "nezakonitom oduzimanju kompenzacijskih mandata".  

Ustvrdio je da CIK radi samo u interesu nacionalnih stranaka, te da SDP poziva međunarodnu zajednicu da se aktivno uključi u rješavanje problema.  

Komentirajući sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića, lidera SNSD-a i HDZ BiH, rekao je da su to stari koalicijski partneri koji su sjeli vjerovatno da obnove veze.

- Treba priznati da imaju dobar izborni rezultat i imaju pravo da se organizuju i prave neku vrstu koalicije da bi se vlast što prije formirala. Ako njihova inicijativa bude išla ka bržoj implementaciji vlasti, to je dobro, a nadam se da tu ostale stranke neće biti zakinute – istaknuo je Bijedić.  

Podsjetio je da će SDP pokušati formirati vlast u pojedinim kantonima, te ponovio da to neće biti vlast da bi se zauzele pozicije i da nije cilj matematička već programska koalicija.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.