BIH

Vlada RS dala saglasnost na dodatna pitanja iz sedam poglavlja Upitnika Evropske komisije

Usvojili informaciju o radu radnih grupa za evropske integracije

Vlada RS je saglasna da se prethodno navedeni odgovori upute na prevođenje. Fena

Fena

12.11.2018

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o radu radnih grupa za evropske integracije u domenu tehničke finalizacije odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Kako je saopćeno, entitetska vlada je saglasna s tehnički finaliziranim odgovorima na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za sedam poglavlja pravne tekovine Evropske unije. 

U pitanju je Poglavlje jedan - Slobodno kretanje robe (15 odgovora), Poglavlje šest - Pravo privrednih društava (18 odgovora), Poglavlje 10 - Informaciono društvo i mediji (8 odgovora), Poglavlje 15 - Energetika (21 odgovor), Poglavlje 20 - Preduzetnička i industrijska politika (23 odgovora), Poglavlje 24 - Pravda, sloboda i sigurnost (34 odgovora) i Poglavlje 25 - Nauka i istraživanje (8 odgovora).

- Vlada RS je saglasna da se prethodno navedeni odgovori upute na prevođenje te zahtijeva da joj se nacrti prevedenih odgovora dostave na verifikaciju prije njihovog upućivanja Evropskoj komisiji – saopćeno je nakon sjednice entitetske vlade u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.