NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Nema ni velike ni male koalicije sa SDA

Avaz.ba

14.11.2018

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" Nermin Nikšić, lider Socijaldemokratske partije BiH, u intervjuu za naš list otkriva šta je ključno u dogovorima stranaka koje žele formirati vlast bez SDA. Nikšić je komentirao i informacije da su se u spašavanje SDA i Bakira Izetbegovića uključili srbijanski i turski predsjednici Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdoan te, između ostalog, otkriva je li moguća saradnja SDP-a s HDZ-om na federalnom i državnom nivou.

Istraživali smo hoće li Hrvatska, uprkos protivljenju BiH, ipak graditi odlagalište radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, na samoj granici s našom zemljom.

Naši novinari otkrivaju i kako se konstituiranje Predstavničkog doma može odraziti na blokadu aktuelnog saziva Doma naroda Parlamenta BiH. Saznajte i u kojoj će općini biti održani prijevremeni izbori za načelnika te koliko je migranata u BiH podnijelo zahtjev za azil.

Suđenje kompromitiranom državnom tužiocu Boži Mihajloviću počelo je iznova, a u brojna nedjela kojima je ovaj tužilac osramotio i sebe i ovu časnu profesiju upisano je i ono da mu je nestalo i nekoliko hiljada maraka zaplijenjenih u jednom noćnom klubu!

Donosimo i najaktuelnije informacije o razgovorima koje vode stranke u Sarajevskom i Zeničko-dobojskom kantonu o formiranju vlasti bez SDA. Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ pod naslovom „Dame i gospodo, primitivni papci“ bavi se složnošću bh. nacionalista, naročito u borbi protiv građanskih političkih opcija u našoj zemlji.

Dženan Kapić, cazinski privrednik koji uposlenice svoje firme svakodnevno časti skraćenjem radnog vremena za sat, zasluženo je „Ličnost dana“.

Na stranicama „Crne hronike“ pročitajte priču o tragičnoj sudbini Dobojlije Slaviše Tešića, kojeg je usmrtio tramvaj u Beogradu. U šokantnoj ispovijesti za „Avaz“ učenik iz Zenice otkriva kako mu je profesor psihologije nudio seks.

Naši novinari u Prijedoru istraživali su kako su dvojica maskiranih razbojnika otela 53.000 KM blagajniku „Pošta Srpske“.

Belmin Osmanbegović, Visočanin koji je briljirao u hrvatskom „Supertalentu“, za „Avaz“ otkriva kako se osjećao nakon što je pred milionima gledalaca glavom razbio 175 betonskih ploča.

Uoči sutrašnje utakmice između nogometnih reprezentacija BiH i Austrije u Beču naši novinari s bečkog stadiona „Ernst Hapel“ donose sve informacije u vezi s ovom utakmicom, a na sportskim stranama možete pročitati i šta je naš ''Zmaj'' Edin Višća o predstojećem meču kazao za “Avaz“. Na sportskim stranama pročitajte i druge aktuelne informacije iz oblasti sporta.

Voljeli ili ne voljeli miris bijelog luka, ljekovita svojstva morate mu priznati. O luku i njegovim učincima na zdravstveno stanje i mnogim drugim korisnim temama, čitajte u našem današnjem prilogu „Porodica i zdravlje“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.