STANJE NA CESTAMA

Magla na autoputevima Tarčin - Zenica i Zvirovići - Bijača

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Arhiv

Avaz.ba

14.11.2018

Na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Izdvajamo autoput A-1 Tarčin - Zenica i Zvirovići - Bijača, magistralne puteve M-5 Lašva - Vitez, M-17 Konjic - Mostar i M-17 Zenica - Doboj, kao i puteve u dolinama rijeka Save i Drine. Savjetujemo opreznu vožnju i obavezno držanje odstojanja između vozila.

- Vozače podsjećamo da je od sutra na snazi zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojača prometa na magistralnom putu M-16 u Jajcu. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik - Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad - Lepenica i Podlugovi - Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška - Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-17 Mostar - Čapljina, M-17 Konjic - Tarčin, M-6 Domanovići - Stolac, M-5 Mrkonjić-Grad - Ključ, M-4 Teslić - Karuše, M-5 Donji Vakuf - Travnik, M-16 Banja Luka - Jajce i M-18 Olovo - Kladanj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.