IZBORI 2018.

CIKBiH: Uvjerenja o dodjeli mandata dostavljena na adresu Skupštine KS

Komisija je pristupila izradi i štampanju uvjerenja i taj posao je završen u ponedjeljak, 12. novembra

CIKBiH: Odluka o potvrđivanju i objavljivanju rezultata općih izbora 2018.. Arhiv

Avaz.ba

14.11.2018

Centralna izborna komisija (CIK) BiH oglasila se saopćenjem povodom informacija u medijima o nedostavljanju certifikata za novoizabrane zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo. 

CIKBiH je 6. novembra 2018. godine donio odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata općih izbora 2018. godine. U skladu s relevantnim propisima, od tog dana počeli su da teku rokovi za sazivanje konstituirajućih sjednica organa vlasti za koje su izbori provedeni i ta aktivnost ne zavisi od Centralne izborne komisije BiH niti od dostave uvjerenja o dodjeli mandata. 

Naime, nakon što su potvrđeni i objavljeni rezultati Centralna izborna komisija BiH je pristupila izradi i štampanju uvjerenja i taj posao je završen u ponedjeljak, 12. novembra 2018. godine. U konsultacijama sa stručnim službama organa vlasti Centralna izborna komisija BiH dogovara vrijeme i način dostave uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim članovima organa vlasti. 

- Tako je jučer stručna služba iz Skupštine Tuzlanskog kantona preuzela u sjedištu CIKBiH uvjerenja o dodjeli mandata za novoizabrane članove Skupštine Tuzlanskog kantona, a uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim članovima Skupštine Kantona Sarajevo jučer je Centralna izborna komisija BiH dostavila na adresu Skupštine Kantona Sarajevo - zaključuje se u saopćenju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.