DOGOVOR

Sezonska ski-karta s Jahorine važi i na skijalištima u Sloveniji

Jahorina postaje jedan od vodećih ski-centara u regionu, dok je saradnja sa slovenskim ski-centrima samo još jedan od dokaza za to

Sa Jahorine: U odabranom "društvu". ARHIV

Avaz.ba

14.11.2018

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić predstavio je sve pogodnosti dogovora s predstavnicima slovenskih ski-centara na konferenciji održanoj danas, 14. novembra, u Sloveniji. 

Predstavnici slovenskih ski-centara prije više od mjesec posjetili su Jahorinu i uvjerili se u sve pozitivne promjene koje su se dogodile na Jahorini, kada se i rodila ideja o zajedničkom sporazumu. Mogućnost skijanja u devet slovenskih ski-centara, i to Mariborsko Pohorje, Rogla, Golte, Krvavec, Stari Vrh, Vogel, Kranjska Gora, Kanin i Cerkno, sa sezonskom ski-kartom s Jahorine i obrnuto, veliki je benefit svih ljubitelja planine i skijanja.

- U veoma kratkom roku smo, na obostrano zadovoljstvo, postigli dogovor da ski-pas s Jahorine važi u slovenskim ski-centrima i obrnuto. Ovaj dogovor je naišao na veliko oduševljenje svih koji su čuli za njega, a ja se iskreno nadam da će što više skijaša iskoristiti ovu pogodnost - rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Jahorina postaje jedan od vodećih ski-centara u regionu, dok je saradnja sa slovenskim ski-centrima samo još jedan od dokaza za to.

- Sada kada Jahorina ima sigurnost u snijeg s minimum 120 zagarantiranih dana skijanja, vjerujem da će se veliki broj skijaša iz Slovenije odlučiti da vidi šta smo to sve novo uradili na Jahorini, a, vjerujte, zaista je vrijedno pogledati. Zimu ćemo dočekati s kompletno izgrađenim i završenim Technoalpin sistemom za vještačko osnježavanje kojim je povezano cijelo skijalište sa 88 lansera i 25 topova. Na samom vrhu planine izgrađeno je vještačko jezero od 75.000 m3 koje će biti atrakcija i ljeti i zimi i koje će prirodnim padom osnježavati jahorinske staze. Imamo 40 km odlično uređenih i povezanih skijaških staza koje predstavljaju raj za skijaše i bordere, od toga osam staza je homologovano po FIS standardima u disciplinama SL, GS, GS i spust. Noćno skijanje, ski-vrtići, više od 1.030 metara postavljenih vjetrobrana, te proširene i ublažene postojeće staze, novi parking prostori govore da se radi o odličnoj destinaciji za zimski odmor i skijanje - rekao je Ljevnaić i pozvao sve da posjete Jahorinu i sami se uvjere u sve njene ljepote i atraktivnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.