ODLUKE

Upravni odbor UNSA-e: Na Medicinu se vraćaju Kacila, Hajro i Alajbegović-Halimić

Podržana suspenzija dekanese Čavaljuge koju je izrekao rektor Škrijelj

Članovi UO uoči sjednice održane u Rektoratu UNSA-e. S. Saletović

Piše: A. Nu.

14.11.2018

Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu (UO UNSA) na današnjoj sjednici donio je odluku da u nastavnu bazu Medicinskog fakulteta bude vraćeno troje profesora kojima je, kao i prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, prekid o radu uručila dekanesa Semra Čavaljuga. 

Tako se na katedru ovog fakulteta vraćaju jedan od najboljih kardiohirurga u BiH i svijetu dr. Mirsad Kacila, oftalmolog Jasmina Alajbegović-Halimić i prof. Hamza Hajro. 

Iako je dekanesa Čavaljuga kao argument za raskid ugovora navela da su oni, kao i prof. dr. Gavrankapetanović, otišavši s KCUS-a, izgubili “nastavnu bazu”, rješenjem UO UNSA-e to je jučer negirano.

- Razmatrali smo radno-pravni status koji je za ovo troje profesora prekinut. Uvažili smo njihove prigovore koje su uložili tako da će oni, ali i dr. Gavrankapetanović, biti vraćeni na katedru - kazao je za „Avaz“ Murta Ramadanović, predsjednik UO UNSA-e. Kazao je i da je UO podržao suspenziju dekanese Čavaljuge koju je prekjučer izrekao rektor UNSA-e Rifat Škrijelj. Inače, dekanesa Čavaljuga ima 30 dana roka za žalbu na ovu odluku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.