NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko je zatražio "bijeli hljeb" u Parlamentu FBiH

Avaz.ba

15.11.2018

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bh. političkog dnevnika, donosimo priču o tome ko je zatražio „bijeli hljeb“ u Parlamentu Federacije. Pročitajte imena svih 17 poslanika koji su zatražili ove pogodnosti i iz kojih stranaka dolaze.

Pročitajte i najnovije detalje ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Šta su otkrili naši novinari i šta je pokazala istraga FBI-ja. Saznajte gdje je jučer bio osumnjičeni Srećko Trifković, pritvoreni automafijaš iz Istočnog Sarajeva, i zbog čega.

Naš ugledni kolumnista Bakir Hadžiomerović u novoj „Minuti“ po nazivom „Sebijina kukuruza za Fadila“ osvrnuo se na izjavu Sebije Izetbegović da ne želi biti premijerka Federacije.

Doznajte i kako je formirana nova skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu, u kojoj nema SDA. Šta će biti sutra biti u Sarajevu i ko će preuzeti mandate? Gubi li SDA vlast u svim kantonima.

Otkrivamo šta se dešava s bh. imovinom u Hrvatskoj, šta se nudi u novom sporazumu mimo dogovora o sukcesiji. Kakve su reakcije iz BiH i šta kaže bh. ministar pravde Josip Grubeša.

Donosimo i ekskluzivni razgovor s potomkom Gavrila Principa. Pročitajte šta je izjavio za „Dnevni avaz“ i koje je poruke uputio. Bavimo se i tragom informacije „Football Leaksa“. Kako je prelazak Luke Modrića u Real išao preko Banje Luke. Saznajte i šta je poručila odbjegla nevjesta iz Odžaka, ali i šta kaže Zdravko Mamić na špekulacije da je pobjegao u Emirate. Javio se ekskluzivno za ''Avaz'' i rekao pravu istinu.

Naši novinari donose i priču ko se sve od uglednih ljekara vraća na Medicinski fakultet, ali i šta će biti s lokacijama za smještaj migranata u Velikoj Kladuši.

Otkrivamo kako su naivni bh. građani na meti lažnih fizioterapeuta i šta je Zoran Kupreškić, haški optuženik, tražio od države zbog pritvora u Hagu.

Na stranama ''Crne hronike'' saznajte šta se dešavalo u Sarajevu i ko je izvukao deblji kraj u kravom obračunu na Koševskom Brdu.

Pročitajte i ko je ranjen u sačekuši na Stupu i kako je nastradao Edin Zahirović u Zenici.

Na sportskim stranama donosimo priče o nastavku utakmica Lige nacija u kojoj naša reprezentacija gostuje u Austriji. Pročitajte šta selektor i igrači očekuju od ovog susreta. Saznajte i šta kaže majka bh. talenta Ajdina Hasića o ugovoru s Dinamom.

Poseban prilog u današnjem broju našeg lista je uvijek zanimljivi „KultArt“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.