SARAJEVO

Agencija za državnu službu organizirala konferenciju "Dobra obuka - bolja uprava"

Prisustvovao je veliki broj gradonačelnika i načelnika općina

S današnje konferencije. Fena

FENA

15.11.2018

Sedma godišnja konferencija "Dobra obuka – bolja uprava", u organizaciji Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADSFBiH), održana je danas u Sarajevu. Konferencija je organizirana u okviru Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Osim velikog broja gradonačelnika i načelnika općina s prostora Federacije BiH, konferenciji su prisustvovali i čelnici ADS-a, predstavnici međunarodnih organizacija u BiH, Saveza općina i gradova u FBiH, Uprave za kadrove Crne Gore, Zavoda za javnu upravu FBiH i drugi.

- Da bi ispunili ciljeve u svom radu, potrebno je konstantno educiranje zaposlenika u organima javne uprave, a posebno u jedinicama lokalne samouprave – kazao je u svom pozdravnom obraćanju mr. Refik Begić, direktor ADS-a FBiH.

Na tragu Begićeve konstatacije je i izlaganje direktora Zavoda za javnu upravu FBiH dr. Envera Išerića. On je ukratko iznio i detalje iz rada Koordinacionog tijela za obuku koje djeluje unutar Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave, a kojim Išerić predsjedava.

Učesnicima skupaobratili su se još i Vesna Travljanin, direktorica Saveza općina i gradova FBiH, načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković, Viktor Oslavski, predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije, Miloš Prica, ambasador pri Ministarstvu vanjskih poslova BiH, te Gordana Živković, pravna savjetnica OSCE Misije u BiH.

Na konferenciji su usvojeni zaključci koji će predstavljati vodilju u budućim aktivnostima u ovoj oblasti, saopćeno je iz ADS-a FBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.