BIH

Nedžad Agić: Želim predstaviti svoj grad i državu u najboljem svjetlu

Putovanje dugo 220 kilometara

Nedžad Agić. D. Jurišić

D. J.

16.11.2018

Zeničanin Nedžad Agić (53) u proteklih nekoliko godina je nekoliko puta putovao biciklom iz svog grada do Dubrovnika i na sebi svojstven način obilježavao godišnjicu potpisivanja Povelje Kulina bana, najstarijeg i najznačajnijeg dokumenta srednjovjekovne Bosne. 

Danas polazi na put prema Vukovaru, a putovanje dugo 220 kilometara će trajati do sutra poslije podne. 

- Dobio sam poziv od Stole Obrvana, predsjednika Udruženja "Ultramartonci Vukovar", koji svake godine trče za Srebrenicu, da posjetim Vukovar. Želja im je da budem počasni član u koloni sjećanja koja će se održati 18. novembra. Drago mi je da su prepoznali neki kvalitet u meni i odlučio sam prihvatiti poziv jer želim osvjetlati obraz gradu Zenici i mojoj domovini Bosni i Hercegovini. To će za mene biti neka vrsta moralne satisfakcije jer, ako oni mogu trčati za Srebrenicu, što je, moramo priznati, izuzetno naporno, onda mogu i ja na biciklu doći do Vukovara da bih se poklonio žrtvama koje su pobijene u domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj – rekao je Agić.

Polazak iz Zenice je planiran za danas u pola sedam i Agić će voziti do Bosanskog Šamca 150 kilometara. Sutra će nastaviti put do Vukovara i učestvovati u Maršu mira.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.