REAKCIJE

Popov o izjavama Ane Brnabić: Ona samo govori što Vučić i vladajuća garnitura u Srbiji misle

Popov: Brnabić slijedi trend koji vlada u političkom vrhu Srbije. Agencije

Piše: Al. Ti.

16.11.2018

Srbijanski politički analitičar Aleksandar Popov reagirao je na skandalozne izjave premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je u intervjuu za DW kazala da se u Srebrenici nije dogodio genocid. 

Popov je za Avaz.ba kazao da Brnabić govori naglas ono što Aleksandar Vučić, ali i ostatak vladajuće garniture u Srbiji misle.

- Ona sada samo slijedi trend koji vlada u političkom vrhu Srbije. Jer da je ona rekla da se u Srebrenici dogodio genocid, onda bi naišla na javni linč. Vladajuća stranka u Srbiji ne bi dozvolila da se takvo nešto desi, jer bi u tom slučaju bila optužena za izdaju Srbije - kazao je Popov.

Naš sagovornik je dodao da je najčešći slučaj da Ana Brnabić govori ono što Aleksandar Vučić misli.

- To nije samo slučaj za Anu Brnabić, već i za druge članove Vlade Srbije, posebno se to misli na Aleksandra Vulina - ističe Popov.

Mnogi regionalni, ali i međunarodni zvaničnici su osudili ovaj potez Brnabić. Naš sagovornik smatra da posebnih sankcija po Srbiju neće biti, već da će se sve završiti na verbalnom upozorenju.

- Sankcije ne vjerujem, možda neka vrsta upozorenja. Mislim da je Međunarodnoj zajednici ključno rješiti pitanje Kosova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.