SRAMOTNO

Uhapsili borca koji je negodovao zbog prisustva Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića!

Incident uslijedio tokom obraćanja predsjednika Sedme muslimanske brigade Zenica Amira Kubure

Moment kada policija hapsi i odvodi demobilisanog borca. B. Mahmić

Piše: D. Pa.

17.11.2018

Ratni major Armije RBiH Hajriz Doglod iz Zenice uhapšen je danas i priveden na informativni razgovor samo zato što je na obilježavanju 26. godišnjice Sedme muslimanske brigade u zeničkoj dvorani „Bilmišće“, ogorčen svojim teškim položajem, negodovao zbog prisustva prvaka SDA Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića! 

Džaferović i Izetbegović u prvom redu

Na ovoj svečanosti bili su brojni gosti i zvanice te članovi porodica poginulih šehida i predstavnici branilaca BiH, a u prvim redovima bili su zvaničnici, među kojima Izetbegović i Džaferović.

Ratni major Armije RBiH prekinuo je obraćanje Amira Kubure, predsjednika Udruženja Sedme muslimanske brigade Zenica.

- Amire, vidite li ko Vam sjedi u prvim redovima? Sramota! Ja sam išao prvi na liniju, a danas imamo veliko ništa od svega toga – vikao je s tribina ogorčeni borac, negodujući zbog prisustva onih, kako je kazao, “koji su krivi što su borci danas na marginama i bore se za svoja prava na ulici”.

Svečanost nastavljena kao da se ništa nije dogodilo

Odmah je intervenirala i policija te izvela borca iz sale.

Kubura je, pak, ustvrdio da je „incident namješten“, s čim nisu bili saglasni prisutni borci, ali je ceremonija obilježavanja nastavljena prigodnim obraćanjima, a da se niko od prisutnih nije ni osvrnuo na još jednu nedopustivu demonstraciju sile nad borcima Armije RBiH. I to sve u prisustvu najviših predstavnika bošnjačke vlasti koji nisu niti jednog momenta stali u zaštitu borca.

Pogledajte dramatično obraćanje ratnog majora Armije RBiH:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.