REAKCIJE

Govedarica: Neće biti koalicije sa SNSD-om niti ulaska u Vladu RS

Za takvo nešto ne postoji osnov

A. Durgut

Fena

17.11.2018

Koalicije sa SNSD-om neće biti niti ulaska u Vladu RS, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica.

- Glavni odbor će se izjasniti da li ja kao predsjednik imam njihovu podršku – rekao je Govadarica i dodao da traži od tog stranačkog tijela da ne prihvati koaliciju sa SNSD-om i ulazak u Vladu RS, jer smatra da za takvo nešto ne postoji osnov.

''Ne želimo da varamo naše građane i ostajemo dosljedni našoj politici'', ustvrdio je on i dodao da, kada je u pitanju nivo BiH, radit će u interesu RS.

Potvrdio je da su na sjednici Glavnog odbora, uz dva glasa protiv, odbačene žalbe Obrena Petrovića, Konstadina Vasića i Uroša Vojinovića na odluke o isključenju iz stranke.

Glavnom odboru je predložio, kako je naveo, raspuštanje Gradske organizacije SDS-a u Doboju.

- Moramo da zauzmemo stav kako ćemo da tretiramo poslanike iz Doboja jer su se već izjasnili da neće učestvovati u radu Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS – rekao je on, ističući da će zbog nestatutarnosti biti stavljeni van snage zaključci dobojskog SDS-a da oni idu u vlast u RS i na nivou BiH.

U pauzi sjednice Glavnog odbora SDS-a Govedarica je za RTV BN ustvrdio da očekuje podršku za odluke, kao i da na sjednici nema povišenih tonova, već da, iako ne misle svi isto, vode raspravu o aktuelnoj političkoj situaciji u RS, u SDS-u i političkoj platformi stranke, koja će u decembru imati redovne stranačke izbore.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.