NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Herenda će biti ispitan u Holandiji!?

Avaz.ba

19.11.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje detaljno istraživanje o odlascima iz Bosne i Hercegovine.

Naši novinari otkrivaju koja su to zanimanja bez kojih ostaje naša država. Porazno je da vlast, kako tvrde analitičari, sindikalisti, poslodavci, ništa nisu učinili da zadrže radno sposobne da u svojoj zemlji žive i rade. Osim poražavajućih brojki o broju medicinara, varioca, inžinjera, vozača... Pročitajte i koliko je građana BiH napustilo našu zemlju „trbuhom za kruhom“.

U današnjem "Avazu" premijerno objavljujemo muzičko-poetsku "Minutu", duet Bakira Izetbegovića s Državom. "Kad zamirišu optužnice" emotivna je balada o rastanku Izetbegovića od predsjedničke fotelje, njegovom potresnom odlasku na biro za zapošljavanje, gubitku vlasti u Kantonu Sarajevo i budžetskoj zaostavštini predsjednika SDA.

Pročitajte hoće li Nedžad Herenda, bivši pripadnik zloglasne paravojne formacije „Ševe“, ponovo biti ispitan i gdje? Kakvu je odluku donijelo Tužilaštvo BiH, jer su bh. tužioci, inače, spriječeni da uzmu iskaz od Herende u vrlo važnim predmetima koji su otvoreni pred pravosudnim organima naše zemlje, a to su, prije svih, slučajevi „Nedžad Ugljen“ i „Veliki park“.

S pravom, nakon što je usrećila hiljade ljudi, ličnost dana „ Dnevnog avaza“ je Maja Kujundžić.

Stranicee Globusa posvećene su novim detaljima o smrti novinara koja se dovodi u vezu s princem Salmanom, a nakon što se pojavila informacija da će njegovo tijelo biti prebačeno u Saudijsku Arabiju. Inače, „New York Times'' prije dva dana objavio je video u kojem je detaljno i hronološki predstavio kako je ubijen Džamal Kašogi (Jamal Khashoggi) 2. oktobra u konzulatu u Istanbulu.

Donosimo i rekacije nakon najave da će polaganje vozačkog u BiH poskupjeti te otkrivamo kakve to posljedice ima po autoškole, prijeti li im zatvaranje? Također, pročitajte koliko je zahtjeva dostavljeno Ministarstvu trgovine za pojeftinjenje goriva u Federaciji BiH.

Srce da pukne, migranti na svom putu nisu ostali samo bez imovine, kuće, posla...osim ovih nedaća, mnogi od njih izgubili su živote. Pročitajte koliko je migranata na ruti BiH – Hrvatska – Slovenija, na putu do Evropske unije.

Pročitajte i kakva je sankcija izrečna vlasniku trgovačkog centra u kojem je miš hodao po suhom mesu. Sanitarna inspekcija nije ga štedjela. U današnjem broju donosimo priču i o Prijedorčanki koja je pravila lažne azile za pse te ih prebacivala u Italiju, kao i zanimljivu priču o vrijednim umjetninama koje su nakon višegodišnje potrage pronađene u jednom bh. gradu.

Na stranicama Crne hronike otkrivamo ko je Davoru Puljiću iz Mostara dao smrtonosnu drogu?

Na sportskim stranicama donosimo detalje prijateljske utakmice u Las Palmasu, gdje je6 prekinut veliki niz našeg nacionalnog tima, s obzirom na poraz od Španije rezultatom 1:0.

Najbolji bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer za naš list otkriva ko će ga u Švedskoj trenirati.

Danas možete pronaći i redovni prilog „Sport“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.