SARAJEVO

Novi sastanak predstavnika šest stranaka u Sarajevskom kantonu u četvrtak

Smatramo da je održavanje ovog sastanka neophodno, navodi se u dopisima poslanim na adrese Naroda i pravde, SDP-a, SBB-a, DF-a i NBL-a

S pres-konferencije nakon jednog od ranijih sastanaka. ARHIV

F. Č.

20.11.2018

Iz Naše stranke na adrese preostalih pet stranaka koje zajedno učestvuju u pregovorima o formiranju parlamentarne većine i izvršne vlasti u Sarajevskom kantonu upućen je poziv na novi sastanak. Novi susret predsjednika i šefova pregovaračkih timova Naše stranke, Naroda i pravde, SDP-a, SBB-a, DF-a i NBL-a trebao bi se održati u prostorijama Gradskog vijeća Sarajevo, u četvrtak, 22. novembra, tačno u podne. 

- Tema razgovora su otvorena pitanja u vezi s formiranjem skupštinske većine i izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo. Smatramo da je održavanje ovog sastanka neophodno - kaže se u pozivu iz Naše stranke, u kojem se, između ostalog, navodi da, ako neko bude spriječen prisustvovati sastanku, odmah predloži i alternativni termin, ali najkasnije do ponedjeljka, 19. novembra.

Očigledno će način na koji su se ponijeli novoizabrani zastupnici SDA u Skupštini Sarajevskog kantona i članovi Vlade u starom sazivu iz iste stranke, na današnjoj skupštinskoj sjednici, odbijajući diskusiju o Nacrtu budžeta Kantona za 2019. godinu, odnosno povlačeći taj dokument iz procedure, dodatno ubrzati finaliziranje pregovora stranaka koje u Skupštini od mogućih 35 imaju čak 24 glasa.                      

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.