ZAHTJEV Zbog nepodnošenja prijave

Sarajevska policija prijavila Općinskom sudu Muriza Memića zbog protesta 5. oktobra

Mirno okupljanje građana kod Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva održano je kao vid podrške porodici ubijenog Dženana

Patria
21.11.2018 09:29

Memić: Od februara 2016. godine traži istinu o smrti sina Dženana Memića

Foto: Arhiv

Policijska stanica Centar podnijela je zahtjev Općinskom sudu u Sarajevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Muriza Memića jer je 5. oktobra organizirao okupljanje građana, a prethodno nije podnio prijavu za njegovo održavanje.

U svom zahtjevu koji je potpisao Vahid Bakija, komandir Druge policijske stanice, navodi se da je Memić prekršio Zakon o javnom okupljanju Kantona Sarajevo, javlja Patria.

Mirno okupljanje građana kod Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva održano je kao vid podrške porodici Memić koja od februara 2016. godine traži istinu o smrti sina Dženana Memića.

U zahtjevu koji je upućen Općinskom sudu navodi se da je Memić na protestima održanim 29. septembra ispred Narodnog pozorišta najavio da neće prijaviti naredni skup policiji jer je „umoran, da puno hoda kako bi prikupio potrebnu papirologiju za održavanje skupa“.

Druga policijska stanica traži da se održi pretres na koji će biti pozvan i Memić, kao okrivljeni. Između ostalog, policija od Suda traži i da se izvrši uvid u DVD sa videozapisom koji je snimljen 29. septembra 2018., kao i DVD sa videozapisom snimljenim 5. oktobra 2018. godine.

Od Suda traže da se Memić proglasi odgovornim za učinjeni prekršaj i kazni.

Oglasi

NA VRH