INTERVJU

Radončić za N1: Na čelu OSA-e postaviti profesionalce, RS ne treba imati svoju obavještajnu službu

Radončić je objasnio kako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i na čiji nagovor vrši pritisak na Milorada Dodika da uvuče SDA u vlast na državnom nivou i tako spasi Bakira Izetbegovića

Avaz.ba

22.11.2018

Blok stranaka nasuprot SDA ima ogroman potencijal da svijetu pruži sliku jedne potpuno nove BiH.

Ovim riječima je Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, praktično poentirao u gostovanju u emisiji ''Dan uživo'' N1 televizije , odgovarajući na brojna pitanja u vezi s formiranjem vlasti na svim nivoima i mogućim načinima na koje bi se to moglo izvesti, te o odnosima s pojedincima ili predsjednicima stranaka s kojima SBB trenutno vodi razgovore. 

U iznimno dinamičnom intervjuu Radončić je govorio o iskustvima iz koalicije sa SDA te još jednom obrazložio kako je do te koalicije uopće došlo.

Nezaobilazne teme bili su i oktobarski izbori, prijavljene prevare na izborima i uoči njih, poništeni i prazni glasački listići te ponašanje članova kompromitirane, kako ju je nazvao, Centralne izborne komisije, za koju je lider SBB-a zaključio da se pretvorila u marionetu vladajućih političkih stranaka.

- Iako potpuno pokraden, SBB je opet ostao nezaobilazan faktor na svim nivoima - istaknuo je Radončić.

On je još jednom bio u prilici govoriti o personalnim odnosima s pojedincima iz bh. politike, prije svih Bakirom Izetbegovićem, Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem. 

Radončić je govorio i o OSA-i, službi van civilne kontrole i parlamentarnog nadzora, kao i o Dodikovim najavama formiranja entitetske obavještajne službe. Vrlo jasno je odgovorio i na pitanja o mogućem koaliranju sa SDA, odnosno SNSD-om. Prvi čovjek SBB-a pričao je i šta očekuje od Predsjedništva BiH u novom sazivu. 

Konačno, elaborirao je i kako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i na čiji nagovor vrši pritisak na Milorada Dodika da uvuče SDA u vlast na državnom nivou i tako spasi Bakira Izetbegovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.