REAKCIJE

Dodik pisao Trampu: BiH nema Dan državnosti, a o NATO-u sa mnom ne možete razgovarati

On je jasno naveo da to nije njegov dan i da Tramp s njim ne može pričati o NATO integracijama BiH

Dodik i Tramp. Arhiv

Avaz.ba

23.11.2018

U obraćanju novinarima u Istočnom Sarajevu Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, potvrdio je da je dobio čestitku predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) povodom Dana državnosti BiH. Dodik je naglasio da je poslao pismo Trampu, u kojem je jasno naveo da to nije njegov dan i da Tramp s njim ne može pričati o NATO integracijama BiH. 

- Dobio sam danas od predsjednika SAD čestitku u kojoj mi čestita Dan državnosti BiH. Napisao sam mu da to nije moj dan državnosti i da Srbi i RS nisu pristali na to. Obavijestio sam ga da možemo pričati o EU integracijama, ali da ne možemo o NATO-u -  rekao je Dodik.  

Podsjećamo, Tramp je u pismu novoizabranim članovima Predsjedništva BiH naglasio da će Amerika nastaviti podržavati težnje BiH ka euroatlantskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji.

Dodik, koji je inače na crnoj listi SAD, novinarima u Istočnom Sarajevu je naglasio da je ovo početak dobre saradnje između njega i Trampa.

Iako se ne slažem s pismom koje sam dobio od Trampa, smatram da je ovo početak dobre komunikacije između nas - rekao je Dodik. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.