NOVA GODINA

Širom zemlje pripreme za doček na otvorenom: Za najluđu noć od folka do roka

Desetine hiljada ljudi na dočeku Nove 2018. u glavnom bh. gradu. Arhiva

Piše: D. PAŠALIĆ

28.11.2018

Odbrojavaju se dani do najluđe noći u godinu, a u brojnim bh. gradovima u toku su pripreme za javni doček Nove godine i zabavu uz poznate muzičke zvijezde. 

Brojni hitovi

„Zabranjeno pušenje“ i S.A.R.S. glavne su zvijezde dočeka Nove godine u Mostaru, a program će biti organiziran na platou iza Gimnazije. Najprije će nastupiti mostarski DJ Endy, potom S.A.R.S., a onda i „Zabranjeno pušenje“, koje će upravo u Mostaru predstaviti svoj novi album. Nakon njih planiran je nastup mostarskog benda „Dobre vibracije“.

U glavnom bh. gradu okupljene ispred Vječne vatre u Titovoj ulici u Novu godinu uvest će Hari Mata Hari, a dan poslije koncert će održati „Bombaj štampa“. Noć uoči ulaska u 2019., ispred Katedrale bit će održan koncert klasične muzike.

Škrbić: Provod za pamćenje

Tuzlake će u 2019. godinu na Trgu slobode uvesti „Plavi orkestar“ predvođen Sašom Lošićem Lošom, uz čije su hitove stasale brojne generacije. U gradu na zrnu soli bit će organizirana i proslava Dječije nove godine, s posebnim sadržajima za najmlađe Tuzlake.

Nakon dugo vremena, zajedno na sceni bit će Amel Ćurić i Enver Lugavić Kice, koji će, zajedno s Enesom Begovićem, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici nastojati novogodišnju noć učiniti nezaboravnom.

Nije zvanično

- Na gradskom trgu će 30. decembra sugrađani moći uživati u koncertu „Crvene jabuke“. Priredit ćemo im provod za pamćenje – najavljuje Nandino Škrbić, direktor RTV Zenica, organizatora dočeka na otvorenom.

Srbijanski pjevač Nikola Rokvić uvest će građane Banje Luke u 2019. godinu, dok još nije ozvaničeno ko će Bišćane zabavljati u novogodišnjoj noći. Kako nezvanično saznajemo, to bi mogla biti grupa „Zoster“.

Travnik bez dočeka, spektakl na Vlašiću 

Taik Ganić iz travničkog Centra za kulturu potvrdio nam je da ovaj put javnog dočeka u gradu neće biti, a Miroslav Matošević, direktor Turističke agencije Srednjobosanskog kantona, najavljuje spektakl na Vlašiću.

Matošević: Bit će i vatromet

- Očekujemo 10.000 posjetilaca koje će, na otvorenom, zabavljati DJ Exit iz Travnika. Bit će organiziran i vatromet - najavio je Matošević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.